Nu este treaba ta ce fac Eu cu fratele tău ! A treia întâlnire a Domnului Isus Hristos cu ucenicii Săi, după Înviere, are loc pe malul Marii Tiberiadei. După o noapte la pescuit fără succes, a apărut Cineva pe mal care la spus să arunce plasele în partea dreaptă a corabiei. Ucenicii nu au recunoscut Cine le vorbea de pe mal. Surprinzator, prind 153 de pești mari și atunci Ioan realizeză că pe mal este chiar Domnul Isus.

Petru, în stilul lui caracteristic, sare din corabie și înoată până la mal. Pe mal îi aștepta Domnul Isus cu pâine, și pește fript pe jar. Domnul Isus Hritos are un dialog cu Petru și îl intreabă de trei ori dacî Îl iubește, iar apoi îi spune că : “vei îmbătrâni, îţi vei întinde mâinile, şi altul te va încinge, şi te va duce unde nu vei voi. A zis lucrul acesta ca să arate cu ce fel de moarte va proslăvi Petru pe Dumnezeu.”(Ioan 21:18,19). Petru îl vede și pe Ioan în spatele lor și Îl intreabă pe Domnul Isus: „Doamne, dar cu acesta ce va fi ?” (Ioan 21:21) Raspunsul Domnul Isus este foarte direct si total neasteptat:

Isus i-a răspuns: „Dacă vreau ca el să rămână până voi veni Eu, ce-ţi pasă ţie ? Tu vino după Mine !” (Ioan 21:22)

Cu alte cuvinte, Domnul Isus îi spune lui Petru: Nu este treaba ta ce planuri am Eu cu Ioan. Aceasta este treaba Mea ! Treaba ta, este Mă urmezi pe Mine și să fii atent la planurile Mele pentru tine !

Concluzii:

Exista o curiozitate umană distructivă, din care se nasc bârfa, invidia, vorbirea fără rost, amestecul în treburile altora, dezamăgiri, comparații nesănătoase și multe alte lucruri ca acestea. De aceea, este total greșit să ne comparăm unii cu alții, să ne copiem unii pe alții , să comparăm familia noastră cu alte familii sau biserica noastră cu alte biserici !

Fiecare om este unic, fiecare familie este unică si fiecare biserica are particularitațile ei unice. În consecință, planurile lui Dumnezeu pentru mine, pentru tine și pentru fiecare în parte, SUNT UNICE !

Responsabilitatea mea, este să Îl urmez pe El și planurile Lui pentru mine, pentru familia mea și pentru biserica locala din care fac parte ! Fără să mă intereseze ce planuri are Dumnezeu cu ceilalți ! Iar aceasta este valabil pentru mine, pentru tine … pentru noi toți !

Nu este treaba ta ce fac Eu cu fratele tău ! “Tu vino după Mine !” (Ioan 21:19,22)

Înapoi la Articole…

Urmărește-ne pe Facebook, pe Instagram si pe Twitter

Lasă un răspuns