In Vinerea Mare, Domnul Isus Hristos împlinește până la capăt planul de salvare al omenirii, chiar dacă I-a fost extrem de greu ! Oricâte cuvinte am folosi pentru a descrie suferința Lui, nu am putea descrie chinurile groznice prin care a trecut El, Dumnezeu Întrupat. Și totuși… Alege să asculte până la capăt, de Dumnezeu Tatăl !

„Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuş, facă-se nu voia Mea, ci a Ta.” Atunci I s-a arătat un înger din cer, ca să-L întărească. A ajuns într-un chin ca de moarte, şi a început să Se roage şi mai fierbinte; şi sudoarea I se făcuse ca nişte picături mari de sânge, care cădeau pe pământ. (Luca 22:42-44)

Filipeni 2:6-8 El, cu toate că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a desbrăcat pe sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor... S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.

Promisiunile noastre “până la moarte”

Noi facem multe promisiuni “până la moarte”. Promitem la botez, ca Îl vom urma și Îl vom asculta pe Dumnezeu până la moarte. Promitem când ne căsătorim, că vom fi împreună până când moartea ne va despărții…

Și totuși … mult prea mulți oameni, copii ai lui Dumnezeu își încalcă promisiunile la greu și abandonează ascultarea de Dumnezeu. Înainte de alege drumul crucii și voia lui Dumnezeu, aleg voia lor, renunțând să-și poarte crucea până la capăt !

Concluzii

Să urmăm exemplul Domnului Isus ! El a ales să asculte de Dumnezeu Tatăl, purtând crucea până la capăt ! Să ascultăm de Dumnezeu să ne purtăm crucea în fiecare zi… până la moarte, așa cum am promis și cum ne poruncește EL !

Luca 9:23 Apoi a zis tuturor: „Dacă voeşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze.

Luca 14:27 “Şi oricine nu-şi poartă crucea, şi nu vine după Mine, nu poate fi ucenicul Meu.

Evrei 12:2-3  Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.

În Vinerea Mare, El a fost ascultator de Dumenezeu până la moarte și încă moarte de cruce.

Așa să ne ajute Dumnezeu și pe mine și pe tine !

Inapoi la Articole

Urmareste-ne si pe Instagram & Twitter

Lasă un răspuns