S-a nascut Isus pe 25 decembrie ? Sunt mulți creștini care contestă data de 25 Decembrie, ca dată de naștere a Mântuitorul și nu sărbătoresc absolut nimic. Din păcate ei pierd an de an, esența uneia din cele mai mari sărbători creștine !

Aceștia pot fi comparați cu un turist care  merge într-o gară ca să plece cu trenul într-o călătorie. Trenul a venit, este la peron, dar el nu vrea să se urce în tren până nu află la ce ora  a venit trenul în gara. Între timp el riscă ca trenul să plece fără el și să rateze călătoria din cauza curiozității lui care nu-i folosește la absolut nimic ! Ce importanță are când a venit trenul în gară ?!? Important este că a venit !!! Tot așa, multi creștini azi, ratează semnificația și esența sărbătorii de Crăciun, din cauză ca nu știu ziua exacta cand a venit Domnului Isus în lumea noastră.

Ce sărbătorim de fapt la Crăciun ?

  1. Venirea Mântuitorului pe pământ – evenimetul prin care Dumnezeu ÎNSUȘI s-a coborât în lumea noastra, în trup de om.
  2. Bucuria ca Dumnezeu venit în lumea noastră să ne înțeleagă, să se jertfească și să ne mântuiască
  3. Pace între oamenii plăcuți Lui

Luca 2:10-11,14  Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un mântuitor, care este Hristos, Domnul. „Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui.”

Concluzii:

S-a nascut Isus pe 25 Decembrie ? Cel mai probabil nu, dar este important să sărbătorim și să ne bucurăm că în imensa lui dragoste față de noi… A VENIT !!!

S-a nascut Isus pe 25 Decembrie ? Prea putin important !  Noi NU sărbătorim ziua Lui de naștere ci sărbătorim evenimentul prin care Dumnezeu, s-a Întrupat, coborând în lumea noastră ca să ne salveze și să ne ofere în dar viața veșnică !

Magii au conștientizat importanța evenimentului și I-au împodobit ieslea în care S-a născut, cu aur, smirnă și tămâie.  Nu are importanță cu ce poți să-ți împodobești casa de sărbătoare… cu sau fără brad, cu sau fără cadouri … atât timp cât conștientizezi importanța acestui eveniment și prinzi esența sărbătorii Crăciunului, primești garantat, cadou de Craciun de la Însuși Dumnezeu –  bucurie, speranță, pace și viață veșnică !

Să ne bucurăm și să sărbatorim, pentru ca de Craciun am primit cadou ETERNITATEA impreuna cu Dumnezeu !

Inapoi la Articole…

Urmareste-ne pe Instagram si pe Twitter

Lasă un răspuns