Cum să mergem înainte cu curaj într-o lume stăpânită de cel rău? Ioan 16:32-33 „Iată că vine ceasul, şi a şi venit, când veţi fi risipiţi fiecare la ale lui; şi pe Mine Mă veţi lăsa singur; dar nu Sunt singur, căci Tatăl este cu Mine. V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.

Înainte de patimile Sale, Domnul Isus Hristos le dezvaluie ucenicilor ceea ce avea să se întâmple, că ei Îl vor părăsi, Îl vor lăsa singur și că vor pleca fiecare la ale lui. Totuși, El nu va rămâne singur, pentru că Tatăl este cu EL ! Cu alte cuvinte le spune cam așa: Chiar dacă voi mă veți părăsi si Îmi veți face probleme, chiar dacă voi avea o grămadă de probleme cu romanii, cu preoții cei mai de seamă, cu poporul, chiar dacă mă vor răstigni, EU VOI FI PRIMUL CARE VOI ÎNVINGE TOATE NECAZURILE ȘI PROBLEMELE VIEȚII INCLUSIV MOARTEA ! Vă spun mai dinainte toate aceste lucruri ca să fiți liniștiți și să aveți pacea Mea ! Faptul că Eu am învins lumea cu problemele ei, GARANTEZĂ 100% și că voi veți învinge toate problemele și necazurile, dacă veți merge înainte cu curaj până la capăt

Concluzii: Cum sa mergem înainte cu curaj?

1. Niciodata singur(a) !

Indiferent de probleme și de necazuri, nu ești NICIODATĂ singur. Dumnezeu, este cu tine tot timpul !

“Şi iată că Eu Sunt cu voi în fiecare zi, până la sfârşitul veacului.” (Matei 28:20)

2. Realist(a)

Trebuie să fim foarte bine ancorați în REALITATE ! Este TOTAL NEREALIST să credem că problemele și necazurile se vor termina vreo dată, cât trăim pe acest pământ. Începând de la primele probleme și necazuri facute de Adam și Eva, majoritatea problemelor și necazurilor vin din cauza oamenilor și a neascultarii lor de Dumnezeu. A avea așteptări nerealiste de la viață poate fi sursa multor dezamăgiri. Trebuie sa ne antrenăm și să fim pregătiți mental și spiritual pentru orice necazuri si orice probleme ar putea veni !

Filipeni 4:11 …căci m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc. Ştiu să trăiesc smerit, şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.

3. Nimic la intamplare !

Dar în același timp, parte din aceași REALITATE, TOTAL ADEVARAT SI GARANTAT este și că VOM INVINGE 100 %, ORICE PROBLEME ȘI NECAZURI care vor veni. Cu condiția să mergem înainte cu curaj și încredere în Isus Hristos, Dumnezeu cel Inviat ! El promite că nu va îngădui să vină absolut nimic la întâmplare în viețile noastre sau peste puterile noastre. Tot El pregătește și calea de ieșire din absolut orice situație ! 1 Corinteni 10:13  Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.

4. Cauta solutii !

Nu-ți pierde timpul plângându-te de problemele pe care le ai ! Folosește-ți timpul și energia să cauți rezolvarea fiecărei probleme ! Rezolvarea este deja pregătită de Dumnezeu, trebuie doar să o cauți !

5. Asculta de Dumnezeu !

Îndrăzneala de a merge mai departe plini de curaj, vine din ascultarea de porunca Domnului Isus Hristos “îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” și din încrederea în promisiunile pe care Dumnezeu ni le-a facut în Cuvântul Lui Biblia, din care redăm mai jos doar câteva…

1 Ioan 5:14-15  Îndrăzneala pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.  Şi dacă ştim că ne ascultă, orice i-am cere, ştim că Suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.

Matei 7:7-8 “Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci ori şi cine cere, capătă; cine caută, găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.

Matei 21:22  Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.

Ioan 16:24  Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină.

Inapoi la Articole…

Urmareste-ne pe Instagram si pe Twitter

Lasă un răspuns