Sunt mulți creștini azi care contestă data de 25 Decembrie, ca dată de naștere a Mântuitorul și pierd în fiecare an esența uneia din cele mai mari sărbători creștine și esența unuia dintre cele mai importante evenimente care au avut loc vreodată.

Este exact ca și cum ai merge în gară să pleci cu trenul într-o călătorie, dar nu vrei să te urci în tren până nu afli la ce ora a venit trenul în gară… Între timp riști ca trenul să plece fără tine și să ratezi călătoria din cauza unei curiozități care nu iți folosește la nimic ! Ce importanță are când a venit trenul ?!? Important este că a venit !!! Grija ta ar trebui să fie doar să te urci în tren ca să nu ratezi călătoria. Tot așa, multi creștini azi, ratează semnificația și esența sărbătorii de Crăciun, din cauză că nu sunt siguri că Isus a venit în lumea noastră în data 25 Decembrie sau au alte nelămuriri ca aceasta, total neimportante.

Ce sărbătorim de fapt la Crăciun, care este esența Crăciunului ?

  1. Venirea Mântuitorului pe pământ – evenimetul prin care Dumnezeu s-a coborât în lumea noastra, în trup de om.
  2. Bucuria ca Dumnezeu venit în lumea noastră să ne salveze sufletele de la pedeapsa veșnică
  3. Speranța împăcării omului cu Dumnezeu și a vieţii veșnice alături de EL
  4. Pacea cu Dumnezeu, pace între oamenii plăcuți Lui și pacea lui Dumnezeu în inima omului

Luca 2:10-11,14  Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un mântuitor, care este Hristos, Domnul. „Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui.”

Concluzii:

Ce importanță are ziua când a venit Mântuitorul în lumea noastră ?!? Să sărbătorim și să ne bucurăm că… A VENIT !

Este prea puțin important dacă Mântuitorul s-a născut pe 25 Decembrie sau nu ! Noi NU sărbătorim ziua Lui de naștere ci sărbătorim evenimentul prin care Dumnezeu, s-a Întrupat, coborând în lumea noastră și toate implicațiile care decurg din acest eveniment cu dimensiuni veșnice !

Magii au conștientizat importanța evenimentului și I-au împodobit ieslea în care S-a născut cu aur, smirnă și tămâie. Nu are importanță cu ce poți să-ți împodobești casa de sărbătoare… cu sau fără brad, cu sau fără cadouri, cu sau fără globulețe, cu sau fără beculețe … atât timp cât conștientizezi importanța acestui eveniment și prinzi esența sărbătorii Crăciunului, primești garantat, cadou de Craciun de la Însuși Dumnezeubucurie, speranță, pace și mântuire !

Lasă un răspuns