Ioan 11:25-26  Isus i-a zis: „Eu Sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Şi oricine trăieşte, şi crede în Mine, nu va muri niciodată.

Cuvintele Mantuitorului sunt extrem de clare si nu avem ce sa comentam prea mult despre aceasta sarbatoare care celebreaza mortea si spiritele demonice – Halloween !

Doar cateva precizari absolut necesare …

  1. Aceasta sarbatoare Halloween are orinigini celtice. Ei credeau că Samhain, zeul morții, trimitea spiritele rele să atace oamenii, de care puteau să scape doar deghizându-se ei înșiși în demoni.

2. În secolul al IV-lea, Biserica Catolica a încercat să schimbe acest eveniment, sărbătorind în același timp viețile tuturor sfinților creștini. Aceasta a fost o încercare de a oferi o alternativă crestinilor și de a atrage atenția de la strigoi, demoni, fantome, vrăjitoare etc. De aceea mulți creștini au decis să le permită copiilor lor să se îmbrace în costume mai „nevinovate” de dovleci, ingerasi etc… dar sunt si altii care nu au nici o problema sa se imbrace in demoni, zombi, drăcușori, scheleți, moartea etc.

3. Halloween este una din cele doua sarbatori sacre in religia oficiala a vrajitoriei, Wicca ! Credința celtică a eliberării spiritelor este actuală, împreună cu închinarea la Samhain (zeul morții) – ambele sunt promovate și îmbrățișate si astazi !

Concluziile le trage fiecare ! Eu trag doar una…

Mare atentie la ce si pe cine alegem sa sarbatorim !!! Viata sau moartea ?!? Nasterea Mantuitorului sau Mos Craciun ?!? Invierea Domnului Isus sau Iepurasul ?!? …

Lasă un răspuns