Multi dintre noi, odata cu izolarea la domiciliu, am bagat in izolare sau in carantina si… facerea de bine ! Ca sa fie clar de la inceput… cand vorbesc de facerea de bine sau de fapte bune in acest articol, nu inseamna in nici un fel incalcarea regulilor, a legilor, a starii de urgenta sau nesupunere fata de autoritati, de dragul de a face bine. Dimpotriva…. acest articol isi propune sa identifice cateva modalitati si solutii de a umbla in faptele bune, pregatite de Dumnezeu, dar RESPECTAND LEGILE SI AUTORITATILE (presedinte, guvern, parlament, prefecti, primari, politia, armata, etc.), care sunt “randuite de Dumenezeu” (Romani 13:1,2, Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care Sunt, au fost rânduite de Dumnezeu. De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc, îşi vor lua osînda.)

Da, trebuie sa fim lumina, sa facem fapte bune si timpul starii de urgenta !!!

Efeseni 2:10 Căci noi Suntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.

Matei 5:16 Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.

Iata cateva fapte bune, pe care Dumnezeau le-a pregatit pentru noi, in timpul starii de urgenta:

  1. Fii atent la nevoile celor din casa ta si ajuta-i pe cei din familia ta
  2. Incurajeaza pe cei singuri si pe cei descurajati, la telefon sau pe internet.
  3. Ajuta pe cei batrani si pe cei nevoiasi din zona tasau din biserica ta, care nu isi pot face cumparaturile, sau care nu au ce manaca. Fa-le cumparaturile direct sau online si lasa-le la usa!
  4. Roaga-te pentru cei bolnavi.
  5. Roaga-te pentru cei care lupta in prima linie cu pandemia COVID-19 (asistente, doctori, politisti, armata etc)
  6. Roaga-te pentru autoritati (presedinte, guvern, parlament, prefecti, primari etc) sa le dea Dumnezeu intelepciune sa ia cele mai bune decizii pentru tara noastra.
  7. Sigur Dumnezeu iti va da intelepciune sa intelegi ce alte fapte bune apregatit deja pentru tine, in timpul starii de urgenta si dupa…

#respectregulilesiautoritatile #trebuiesafiulumina #facfaptebune #Dumnezeuesteglorificat

Lasă un răspuns