Un subiect fierbinte printre credinciosii majoritari din Romania, dupa ce s-a prelungit starea de urgenta si in timpul Sarbatorii Invierii Domnului Isus Hristos, este acesta: Daca nu mai putem merge la biserica, sa luam lumina, ce facem, ramanem fara lumina sfanta ?

Ca sa raspundem corect, vom privi din nou in Sfanta Scriptura, Biblia sa vedem ce ne spune Dumnezeu despre lumina si sursa ei.

  1. Isus Hristos a spus despre Sine Insusi, ca este Lumina lumii !

Ioan 8:12 Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu Sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”
Ioan 9:5 cât Sunt în lume, Sunt Lumina lumii.”

2. Dupa Inaltarea Lui la cer , noi suntem lumina lumii, fii luminii, pentru ca, credem ca Isus, este Dumnezeu Intrupat si Inviat, “adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume”(Ioan1:9).

Ioan 12:35-36 Isus le-a zis: „Lumina mai este puţină vreme în mijlocul vostru. Umblaţi ca unii care aveţi lumina, ca să nu vă cuprindă întunericul: cine umblă în întuneric, nu ştie unde merge.
Câtă vreme aveţi lumina printre voi, credeţi în lumină, ca să fiţi fii ai luminii.”

Matei 5:14 Voi Sunteţi lumina lumii.

Cum putem sa ne implinim, in mod practic, menirea de a fi lumina lumii acesteia ?

Matei 5:16 Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.

Inainte de Paste, de Paste si dupa Paste sa cautam sa fim lumina, sa facem “faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele” (Efeseni 2:10), chiar si pentru aceste vremuri de pandemie COVID-19. Da, se pot face fapte bune, respectand starea de urgenta si autoritatiledin tara noastra ! Iata cateva fapte bune posibile:

  1. Incurajeaza pe cei singuri si pe batrani, la telefon sau pe internet.
  2. Ajuta pe cei batrani din zona ta, care nu isi pot face cumparaturile. Fa cumparaturile si lasa-le la usa !
  3. Roaga-te pentru cei bolnavi, pentru cei care lupta in prima linie cu pandemia COVID-19 (asistente, doctori, politisti, armata etc)
  4. Roaga-te pentru autoritati (presedinte, guvern, parlament, prefecti, primari etc) sa le dea Dumnezeu intelepciune sa ia cele mai bune decizii pentru tara noastra.
  5. Sigur Dumnezeu iti va da intelepciune sa intelegi ce fapte bune are EL, pregatite deja pentru tine.

Iar daca Dumnezeu ne va hotara “sfarsitul”, de fapt… va fi inceptul trairii fara de sfarsit, in prezenta luminii eterne a lui Dumnezeu. Fara intuneric, fara noapte, fara umbre… in veci de veci.

Apocalipsa 22:5 Acolo nu va mai fi noapte. Şi nu vor mai avea trebuinţă nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina. Şi vor împărăţi în vecii vecilor.

#IsusesteLumina #suntemfiiluminii #fiilumina #fafaptebune #Dumnezeuesteglorificat

Lasă un răspuns