Chiar daca nu le dorim, crizele fac parte din viata fiecarui om, a natiunilor si a planetei noastre. Ele sunt momente critice, reprezentand schimbari bruste, manifestate prin reactii neobisnuite, in viata personala, in viata de familie, in biserica, in societate, in economie etc.

Exista o solutie prin care sa neutralizam efectele crizelor din viata noastra ?

Este interesant ca pentru tratarea si vindecarea celor infectati cu noul coronavirus, solutia vine de la medicamente existente, care trateaza alte boli mai vechi.

Criza generata de COVID-19, criza economica si crizele personale generate de acestea, se trateaza tot cu un “medicament” vechi mii de ani.

Multi dintre noi am citit de multe ori sau chiar am memorat versetul biblic din 1 Tesaloniceni 5:18 Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.

In contextul acestei crize provocate de noul coronavirus COVID-19 mi-am pus si eu intrebarea sincer: Doamne, tu chiar vrei sa iti multumesc si pentru acest coronavirus ucigas, care omoara mii de oameni si provoaca atata durere si suferinta ?!?

M-am gandit, m-am luptat cu emotiile si sentimentele mele, am cautat ceva timp si am fost uimit de faptul ca am gasit destule lucruri pozitive si motive de multumire, pentru criza provocata de COVID-19:

 1. Foarte multi oameni s-au intors cu fata catre Dumnezeu, au inceput sa isi analizeze viata si sa realizeze ca nu pot controla nimic fara Dumnezeu.
 2. Acest nou coronavirus, iti lasa timp sa te impaci cu Dumnezeu inainte de a muri (in comparatie cu moartea instantatanee din accidente, moarte prin infarct, atac cerebral, sau moartea in somn etc.). E un mare har de la Dumnezeu, sa ai timp sa te pregatesti pentru intalnirea cu El chiar inainte de a muri !
 3. In aceasta perioada clinicile medicale, nu mai fac avorturi ! Nu se mai ucid copii nenascuti !
 4. Ca rezultat al opririi avorturilor, creste natalitatea
 5. Numarul de decese in accidente au scazut brusc, ca urmare a limitarii drastice a transportului rutier, maritim si aerian.
 6. Numarul total al celor decedati la nivel mondial, este mai mic decat inainte de criza provocata de pandemia COVID-19.
 7. Ca rezultat al opririi transportului si a fabricilor, intreaga planeta este mai curata, respiram un aer mult mai curat si mai sanatos !

Dar…, chiar daca nu am gasi nici un motiv de multumire, solutia este TOT MULTUMIREA PROFUNDA FATA DE DUMNEZEU ! Multumirea, izvorata din increderea totala in Dumnezeu, stiind ca El controleaza TOTUL, ca EL are planurile minunate pentru viata ta si ca “toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubecsc pe Dumnezeu” (Romani 8:28)

Psalmi 50:23 Cine aduce mulţumiri, ca jertfă, acela Mă proslăveşte, şi celui ce veghează asupra căii lui, aceluia îi voi arăta mântuirea lui Dumnezeu.

Habacuc 3:17-19 Căci chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da nici un rod, rodul măslinului va lipsi, şi câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule, şi nu vor mai fi boi în grajduri, eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele! Domnul Dumnezeul este tăria mea; El îmi face picioarele ca ale cerbilor, şi mă face să merg pe înălţimile mele.

Proverbe 15:15 Toate zilele celui nenorocit Sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.

Psalmi 40:5 Doamne, Dumnezeule, multe Sunt minunile şi planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine.

O inima plina de incredere in Dumnezeu, produce multumire fata de Dumnezeu si este “medicamentul” pentru orice fel criza ! Multumirea produce bucurie, pace interioara, alunga teama, Il glorifica pe Dumnezeu, iti da puterea de a lupta si de a depasi orice criza. INDIFERENT de circumstante !

Este foarte interesant si modul in care privea Albert Einstein, criza :

 • Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate apare pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage dupa sine progrese.
 • Creativitatea se naste din necesitate precum si ziua se naste din noapte.
 • In perioada crizei se nasc inventiile, descoperirile si marile strategii.
 • Cine depaseste criza se depaseste pe sine insusi, fara a ramane “depasit”.
 • Cine atribuie crizei esecul isi ameninta propriul talent si respecta mai mult problemele decat solutiile.
 • Adevarata criza este criza incompetentei.
 • Problema persoanelor si tarilor este lenea si indiferenta pentru a gasi solutii si iesiri din astfel de situatii.
 • Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare.
 • In perioada crizei infloreste ce-i mai bun in fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere.
 • Daca vorbim de criza o promovam, iar tacerea este o exaltare a conformismului. In loc de toate acestea, mai bine sa muncim.
 • Sa terminam o data cu singura criza amenintatoare : tragedia de a nu dori sa luptam pentru a o depasi.”

#multumitiluiDumnezeupentrutoatelucrurile #luptsaiesdincriza # depasesccriza #Dumnezeuarecontroltotal

Lasă un răspuns