Sunt unii oameni azi, in bisericile noastre, care are spun cam asa: “Eu am credinta… nu ma intereseaza noul coronavirus, pe mine, ma apara Dumnezeu ! ” Ei ies din casa, ies fara masuri de protectie, nu se dezinfecteaza pe maini, nu se feresc de aglomeratie pentru ca, zic ei, ” eu cred,ca pe mine ma apara Dumnezeu de acest coronavirus ” . Ei au impresia ca aplicarea masurilor de protectie impotriva raspandirii acestui coronavirus, este o expresie a necredintei, a neincrederii in Dumnezeu. Suna spiritual… dar oare, este asa ?!?

Credinta in Dumnezeu exclude precautia, intelepciunea si priceperea ?

Ne vom uita la cateva exemple din Sfanta Scriptura – Biblia, ca sa vedem cum au actionat oamenii lui Dumnezeu, in situatii periculoase pentru ei sau pentru familia lor. Au fost precauti ? Au fost intelepti ? Sa vedem …

1. Proorocul Ilie

1 Regi 19:1-3 Ahab a spus Izabelei tot ce făcuse Ilie, şi cum ucisese cu sabia pe toţi proorocii.
Izabela a trimis un sol la Ilie, să-i spună: „Să mă pedepsească zeii cu toată asprimea lor, dacă mâine, la ceasul acesta, nu voi face cu viaţa ta ce ai făcut tu cu viaţa fiecăruia din ei.”
Ilie, când a văzut lucrul acesta, s-a sculat şi a plecat, ca să-şi scape viaţa.

Dupa ce proorocul Ilie se roaga lui Dumnezeu si prin credinta coboara foc din cer, dupa victoria impotriva preotilor lui Baal, imparateasa Izabela hotaraste sa il omaoare. Ce face marele om a lui Dumnezeu ? Precaut si intelept pleaca si se ascunde.

2. Imparatul David

1 Samuel 19:10 şi Saul a vrut să-l pironească cu suliţa de perete. Dar David s-a ferit de el, şi Saul a lovit cu suliţa în perete. David a fugit, şi a scăpat noaptea.

David invinge uriasul Goliat, castiga razboiul zeci de mii de filisteni, iar imparatul Saul din invidie, atenteza la viata lui. Ce a facut David ? A fost intelept si a fugit !

3. Iosif, sotul Mariei – mama lui Isus

Matei 2:13 După plecarea magilor, iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui şi fugi în Egipt şi stai acolo până ce-ţi voi spune, fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă.
14 Şi sculându-se, a luat, noaptea, Pruncul şi pe mama Lui şi a plecat în Egipt.

In acest caz, chiar ingerul Domnului il avertizeaza pe Iosif sa fie precaut si sa plece in Egipt pentru ca imparatul Irod vrea sa il omoare pe pruncul Isus. Ce face Iosif ?!? Este intelept, isi protejeaza familia si pleaca in Egipt !

4. Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu

Ioan 8:59 La auzul acestor vorbe, au luat pietre ca să arunce în El. Dar Isus S-a ascuns, şi a ieşit din Templu, trecând prin mijlocul lor. Şi aşa a plecat din Templu.

Fariseii iau pietre sa Il omoare pe Isus Hristos, pentru ca a spus, ca El este Lumina lumii. Ce a facut El ?!? Intelept, S-a ascuns si a plecat din templu !

Iar exemplele pot continua…

Nu au avut ei credinta in Dumnezeu ?!? Dimpotriva… acestia toti si multi altii, sunt renumiti pentru credinta lor dar… si pentru intelepciunea lor !

CREDINTA IN DUMNEZEU, NU EXCLUDE PRECAUTIA, INTELEPCIUNEA SI PRICEPEREA !

DA, Dumnezeu ne apara si ne protejeaza ! Dar noi nu avem voie sa Il ispitim pe Dumnezeu, printr-o credinta neinteleapta, prin actiuni nesabuite si iresponsabile !

Matei 4:5-7 Atunci diavolul L-a dus în Sfânta cetate, L-a pus pe streaşina Templului,
şi I-a zis: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos; căci este scris: „El va porunci îngerilor Săi să vegheze asupra Ta; şi ei Te vor lua pe mâni, ca nu cumva să Te loveşti cu piciorul de vreo piatră.” „De asemenea este scris” a zis Iisus: „Să nu ispiteşti pe Domnul, Dumnezeul tău.”

DA, este scris in Marcu 16:18 ” vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma” dar asta nu inseamna nicidecum sa dormim cu serpi veninosi in pat sau ne facem un limonada cu verde de Paris pentru ca noi suntem credinciosi si avem o credinta mare !

Asta inseamna ca Dumnezeu te protejaza si intervine, cand se intapla lucruri de genul acesta, ACCIDENTAL, ca apostolului Pavel in Malta, cand se incalzeasca la foc, iar o vipera la muscat de mana, fara ca sa i se intample absolut nimic rau (Fapte 28:3-5). Dupa aceasta intamplare, nu scrie in Biblie ca apostolul Pavel si-a luat o vipera, ca animal de companie, ca sa arate la toti credinta lui ! Cel mai probabil, nu a mai atins un sarpe veninos, NICIODATA !

CONCLUZII FINALE :

1. Trebuie sa fim precauti si intelepti, sa ne protejem, ca sa nu fim responsabili de inbolnavirea noastra si chiar moartea noastra. Apoi, sa nu fim responsabili de inbolnavirea sau chiar moartea celorlalti !

2. Dumnezeu POATE sa protejeze, medicii, asistentele, pastorii, preotii si pe toti aceia care se incred in EL si ii slujesc pe cei care sunt bolnavi de gripa COVID-19 sau de alte boli transmisibile !

Fiţi, deci, înţelepţi ca şerpii, şi fără răutate ca porumbeii. Păziţi-vă… Matei 10:16b-17a

Omul chibzuit vede nenorocirea şi se ascunde, dar cei proşti merg înainte şi sunt pedepsiţi. Proverbe 22:3

#credinDumnezeu #stauacasa #maspaldespemaini #actionezresponsabil #Dumnezeuprotejeaza

Lasă un răspuns