Fiecare din noi petrecem zilnic, o parte din timpul nostru pe internet. De cand a inceput aceasta criza a virusului gripal COVID-19, avem mai mult timp liber iar pentru ca oamenii sau izolat in case, statisticile spun ca traficul pe internet a explodat. E logic… oamenii nu au ce ce face si stau pe internet !

Odata cu declararea starii de urgenta, bisericile s-au inchis iar doar cateva dintre acestea vor avea slujbele online. Marea majoritate a credinciosilor sunt acasa, descurajati, speriati sau chiar panicati. Este din ce in ce mai clar, ca Biserica lui Hristos, trebuie sa se adapteze rapid la aceste schimbari bruste. Nu trebuie sa uitam din cauza fricii si a ingrijorarilor, cine suntem si ce daruri ne-a dat Dumnezeu fiecaruia pentru a-L sluji. Acum, pentru ca exista pericolul sa ne contaminam cu virusul gripal COVID-19, exista si pericolul sa stam ascunsi in case (asta nu este rau!)… ingrijorati, speriati si panicati, iesind din cand in cand la cumparaturi ca sa rezolvam problemele interioare, sufletesti, cu…. baxuri de faina, malai, zahar, conserve etc. Nu se vor rezolva asa !

Marea masa a oamenilor nu sunt infestati cu virusul gripal COVID-19 ! Dar majoritatea oamenilor sunt deja infestati cu frica, ingrijorare, panica, depresie si altele asemenea ! Aceasta infestare interioara este mult mai periculoasa si mai molipsitoare decat cea cu COVID-19. Ce este cel mai grav, este ca cei mai multi, nici macar nu considera ca este important sa rezolvam ambele probleme !

Prioritar, ar fi sa rezolvam aceasta infestare interioara care ne ataca, mintea, sufletul si care nu are legatura, cu nici un coronavirus ! Cel mai probabil, cei mai multi dintre noi, nu vom fi infestati NICIODATA cu COVID-19, dar vom ramane toata viata cu molima interioara, a fricii si a panicii !

Daca imunizarea impotriva acestui coronavirus se face cu un vaccin, care inca nu este disponibil (probabil ca va mai dura cateva luni ), imunizarea interioara a, mintii, a inimii, a sufletului se poate face ACUM cu un mix de RUGACIUNE, CUVANTUL LUI DUMNEZEU, si CREDINTA.

Biserica pe Net iti propune, sa hotarasti ferm, ca cel putin 10 % din timpul tau liber inclusiv din timpul petrecut pe internet, sa-I slujesti lui Dumnezeu, imunizandu-te spiritual si ajutand semenii ! Iata cateva idei simple dar foarte practice, care te vor ajuta pe tine si pe ceilalti internauti :

  • roaga-te pentru cei care cer ajutorul in rugaciune. Isus a spus in Matei 21:22 “Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi”. Inscrie-te in unul din grupurile de rugaciune din biserica ta sau de pe internet. Daca nu cunosti un asemenea grup, te poti inscrie in grupul Oamenii Rugaciunii si vei avea acces la cei care cer sa se roage cineva pentru ei
  • citeste si mediteaza la Cuvantul lui Dumnezeu, pe internet. Asta iti va mari CREDINTA si va alunga frica, ingrijorarea si panica ta si a celor din grupul tau. Romani 10:17 “Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos “
  • incurajeaza-i pe cei descurajati. Deuteronom 31:6 ” Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul, Dumnezeul tău, va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa”.
  • nu pierde vremea si nu iti infesta sufletul pe site-uri care iti alimenteaza frica, ingrijorarile si panica. Efeseni 5:16 “Răscumpăraţi vremea, căci zilele Sunt rele.
  • sigur vei gasi si alte modalitati de a ajuta pe cei din jurul tau. Efeseni 2:10 “Căci noi Suntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele”

2 Timotei 2:7 Înţelege ce-ţi spun; Domnul îţi va da pricepere în toate lucrurile.

Lasă un răspuns